Головні новини дня: “Паша Мерседес” у суді, нові санкції

Головна Сторінка » Головні новини дня: “Паша Мерседес” у суді, нові санкції

Gazeta.ua нагадує головні новини суботи, 1 квітня.

У Шевченківському суді Києва обрали запобіжний захід митрополиту РПЦ в Україні Павлу Лебедю. Йому призначили 60 діб домашнього арешту з носінням браслета.

Перед цим повідомлялося, що суд оголосив перерву в засіданні і переніс його на 3 квітня, оскільки митрополит скаржився на погіршення самопочуття. Про вручення підозри Павло сам повідомив вранці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Пшонка, завідуй молча”: мережа вибухнула черговими мемами про “Пашу Мерседеса”

Служба безпеки зібрала обґрунтовану доказову базу щодо причетності колишнього настоятеля Лебедя до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії РФ проти України. В СБУ нагадують, що торік спецслужба розпочала комплексні контррозвідувальні та безпекові заходи у церковному середовищі так званої УПЦ.

У боях загинув доброволець з Білорусі Даниїл Ляшук “Моджахед”. Йому було 27 років. Ляшук народився у Бресті, у 14 років переїхав до Криму. Служив в АТО.

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку. Зокрема, авіація Сил оборони за добу завдала вісім ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та два склади боєприпасів противника.

Президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти експрезидента “Мотор Січі” В’ячеслава Богуслаєва. Також у переліку декілька українців та понад 230 росіян. Санкції діятимуть 10 років.