Генштаб повідомив гарні новини з фронту

Головна Сторінка » Генштаб повідомив гарні новини з фронту

Розпочалася 444-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, повідомив уранці 13 травня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Протягом минулої доби відбулось 47 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

“На Бахмутському напрямку противник продовжує вести наступ. Тривають безперервні бої у місті Бахмут. Окрім того, протягом минулої доби ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка та Ступочки. На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка”, йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відвойовують позиції під Бахмутом – ISW

На Куп’янському напрямку протягом доби противник здійснив спробу покращити тактичне положення, вів наступальні дії у напрямку Масютівки, але успіху не мав.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив. На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують вести оборонні дії.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а також п’ять ударів по зенітно-ракетних комплексах противника.

Протягом минулої доби нашими захисниками було збито 22 ворожих дронів різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, три райони зосередження живої сили, сім артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, склад боєприпасів, а також дві станції радіоелектронної боротьби ворога.

Цієї ночі тривога лунала по всій території України: спочатку в північних, південних та центральних областях, під ранок вона охопила західні регіони. Окупанти атакували Україну дронами. На Київщині працювали сили ППО. У Миколаєві зафіксували попадання по цивільних об’єктах, обійшлося без загиблих, троє постраждалих.