Боррель зробив гучну заяву щодо підготовки ЄС до війни

Головна Сторінка » Боррель зробив гучну заяву щодо підготовки ЄС до війни

ЄС має виправити роки нехтування та недофінансування військової мобільності.

До цього закликав верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики Жозеп Боррель, пише Еuropa press.

“Сьогодні європейці зрозуміли, що живуть у дуже конфронтаційному і небезпечному світі. Щоб почати з прозаїчних речей, ми повинні застосувати це до військової мобільності, де роки нехтування та браку фінансування були б виправлені”, – сказав він.

За словами дипломата, діалог зараз повинен стосуватися того, як компенсувати десятиліття недостатнього фінансування у питанні, яке вийшло на перший план після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітик зробив тривожний прогноз щодо Третьої світової

Боррель також наголосив на необхідності розширення навчань із військової мобільності. Він зосередився на нестачі коштів, призначених задля забезпечення можливостей, структур і процедур у Європі для швидкого переміщення військ і важкої техніки до зовнішніх кордонів ЄС та перетину внутрішніх кордонів між державами-членами блоку.

“Європейські плани в цьому питанні не можуть залишатися лише на папері. Коли це обов’язок, а ви його не виконуєте, це означає, що ви повинні діяти швидше і краще. Треба покращувати інфраструктуру, прискорювати технології та інтенсифікувати співпрацю”, – додав представник Євросоюзу.

Російська оборонно-промислова база зможе виробляти мінімум 100 основних бойових танків на місяць. Це дозволить ворогу замінити втрати на полі бою, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).