Зеленський повідомив про плани на саміт G7

Головна Сторінка » Зеленський повідомив про плани на саміт G7

Оборонній та економічній стійкості України буде присвячена велика частина саміту “Групи семи” в Італії.

Ми чекаємо важливих рішень, написав президент Володимир Зеленський.

“Головні теми для нас – розвиток коаліції винищувачів, оптимізація навчання пілотів, прискорене постачання літаків. Розбудова української системи ППО на основі найпотужніших західних комплексів та нарощування далекобійних спроможностей. Затвердження формату використання російських активів на користь України, зокрема для розвитку нашого ОПК, спільного виробництва зброї”, – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що Байден буде говорити на саміті G7

Зеленський візьме участь у засіданні G7 та проведе серію двосторонніх зустрічей із головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні, прем’єр-міністрами Канади та Великої Британії Джастіном Трюдо та Ріші Сунаком, президентом Європейської ради Шарлем Мішелем та директоркою-розпорядницею МВФ Крісталіною Георгієвою.

Під час зустрічей із президентом США Джозефом Байденом і прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою підпишуть двосторонні безпекові угоди. Документ зі Сполученими Штатами буде безпрецедентним, як і належить лідерам підтримки України.

“Рік тому на саміті НАТО у Вільнюсі G7 ухвалила Декларацію про підтримку України. Сьогодні в межах цієї Декларації ми підписуємо дві останні безпекові угоди з членами “сімки”. Український народ, наші воїни бачать, що G7 назавжди з Україною. Я вдячний нашим партнерам за віру в нас і нашу перемогу”, – підсумував він.

Очікується, що на саміті G7, який відбудеться 13-15 червня в Італії президенти Володимир Зеленський та Джо Байден підпишуть безпекову угоду між Україною та США.

Форум “Великої сімки” відбудеться за декілька днів до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру.