Путін узаконює переслідування незгідних з війною і його політикою – ISW

Головна Сторінка » Путін узаконює переслідування незгідних з війною і його політикою – ISW

У Росії розширюють офіційне визначення екстремізму у межах зусиль Москви щодо кримінального переслідування та стримування внутрішньої опозиції.

Проєкт нової російської так званої контртерористичної стратегії кодифікує терміни, щоб узаконити переслідування тих, хто не згідний з політикою Кремля і його війною проти України, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

“22 липня МВС РФ опублікувало проєкт нової російської антитерористичної стратегії, в якому встановлюються правові визначення понять “русофобія” і “ксенофобія”, а також змінюються визначення понять “радикалізм”, “протидія екстремізму” та “суб’єкти протидії екстремізму”. Ці визначення значно розширюють можливості Кремля щодо кримінального переслідування будь-кого, хто виступає проти його політики, класифікуючи внутрішню опозицію за низкою туманних і широких визначень”, – йдеться у свіжому звіті аналітиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Не путінська основа, але за участі РФ” – Боррель зробив гучну заяву про другий мирний саміт

Опозиція до поточних дій та структури російського уряду визначатиметься як етнічна нетерпимість щодо росіян, які підтримують політику Кремля і війну проти України.

Москва прагне використати ці визначення та подальше судове переслідування, щоб заслужити прихильність російських ультранаціоналістів, вважають в ISW.

“Кремль, імовірно, схилятиметься до наративів та ідеологій, які сприяють внутрішньому націоналізму, щоб створити інформаційні умови для своїх тривалих військових дій в Україні та майбутньої ворожості до інших держав, які російський диктатор Володимир Путін вважає “русофобськими”, – сказано в повідомленні.

Уряд Російської Федерації розробляє систему запобігання виїзду з країни мобілізованих і потенційних призовників у російську армію. Росія щорічно проводить два призови на військову службу, щорічно закликаючи понад 250 тис. осіб для проходження року обов’язкової військової служби, повідомило Міністерство оборони Великої Британії.