Чому сьогодні не можна поминати покійних родичів: заборони дня

Головна Сторінка » Чому сьогодні не можна поминати покійних родичів: заборони дня

7 вересня вшановують святого мученика Созонта.

Святий мученик Созонт походив із Лікаонії (сучасна Туреччина) і був пастухом. Він був відомий своєю глибокою вірою в Христа і часто ділився своїми знаннями з іншими пастухами, приводячи багатьох до християнства.

Одного разу, під час святкування на честь язичницького ідола в місті Помпеополь, Созонт увійшов у храм і відламав руку золотого ідола, роздавши золото жебракам. Це викликало велике сум’яття в місті, і багато людей були підозрювані та замучені. Щоб уникнути страждань інших, Созонт сам зізнався у своєму вчинку перед імператором Максиміаном.

Імператор наказав жорстоко мучити Созонта. Його підвішували, стругали тіло залізними кігтями, одягали на ноги залізні чоботи з цвяхами всередині і водили містом. Після цього його знову підвішували і били залізними палицями, доки не роздробили кістки. У страшних муках святий Созонт віддав дух свій Богові близько 304 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покрова Пресвятої Богородиці: запам’ятайте нову дату свята та головні заборони

Після його смерті, за наказом імператора, тіло мученика намагалися спалити, але раптово почалася гроза, і сильний дощ загасив вогонь. Вночі християни взяли тіло святого і поховали його.

Прикмети

Птахи летять низько до холодної зими, високо – до теплої.

У вишні пізно почало опадати листя – зима буде вологою та теплою.

Довгі пір’їни цибулин – осінь довго триватиме.

Що не можна робити, а що варто

Забороняється брати і давати гроші в борг, тому що вони цього дня несуть у собі негативну енергетику.

Не можна згадувати покійних родичів. Вважається, що інакше людина помре у бідності та хворобах.

Цього дня починають готуватися до великого церковного свята – Різдва Пресвятої Богородиці.

Зазвичай прибирають в будинку, готують смачні страви, запрошують гостей.

У перший місяць осені є кілька важливих – Різдво Пресвятої Богородиці і Воздвиження Чесного та Животворящого Хреста. Також у вересні вшановуємо святу мученицю Софію та її дочок: Віру, Надію і Любов, святого апостола і євангеліста Івана Богослова.

Збережіть перелік свят на увесь вересень, щоб був під рукою. Публікуємо церковний календар на вересень за новим календарем.