Путін шукає способи деескалації – ексрадник держсекретаря США

Головна Сторінка » Путін шукає способи деескалації – ексрадник держсекретаря США

Президент Росії Володимир Путін шукає способи деескалації війни.

Зараз відбуваються переговори між Москвою та Києвом за посередництва Катару для припинення атак на енергетичну інфраструктуру. Про це розповів ексрадник держсекретаря США Метью Брайза, “Еспресо”.

“На мою думку, Україні вкрай необхідно отримати дозвіл на використання далекобійних ракет ATACMS і Storm Shadow в глибині російської території. Нещодавня атака у Тверській області в місті Торопець ударом безпілотника спричинила величезні вибухи по всьому місту. Знищення складів балістичних ракет, планерних бомб та інших боєприпасів явно вплинуло на здатність Росії здійснювати атаки з застосуванням цієї зброї на територію України. Чи зможе Україна досягти подібного успіху з ракетами ATACMS і Storm Shadow, ще належить з’ясувати”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін боїться оголошувати нову хвилю мобілізації в РФ – ISW

Успіх Сил оборони з дронами, які легко знищити, підкреслює логічність використання балістичних і крилатих ракет. Вони здатні забезпечити більшу ефективність і потенційно послабити здатність РФ продовжувати агресію.

Розвідка Великої Британії повідомляла, що Росія втрачає понад 1100 солдатів щодня. Ці втрати є неприйнятними для тривалої війни. Диктатор Володимир Путін може продовжувати мобілізувати нових солдатів з поганою підготовкою. Захоплення Покровська буде серйозним ударом для України, але Кремль навряд чи зможе скористатися будь-якими досягненнями через нестачу озброєння та людей.

Загальні бойові втрати російських окупантівна 21 вересня склали 640 920 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1440 загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила 21 танк, 38 бойових броньованих машин та 58 артилерійських систем.