Обвинуваченого у хабарництві “слугу” Одарченка випустили до Румунії

Головна Сторінка » Обвинуваченого у хабарництві “слугу” Одарченка випустили до Румунії

Народного депутата від партії “Слуга народу” Андрія Одарченка, обвинуваченого у спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури, випустили до Румунії і він попросив там притулок.

Про це повідомили “Українська правда” і Центр протидії корупції.

“За наявною в органах досудового розслідування інформацією, Одарченко перетнув державний кордон поза межами пункту пропуску з Румунією і після цього звернувся навіть до державних органів Румунії з заявою про отримання притулку в цій державі”, – сказала прокурорка на засіданні Вищого антикорупційного суду.

Прокурорка повідомила, що 19 вересня водій Одарченка розповів, що за два дні до цієї дати Одарченко попросив висадити його у центральній частині міста, віддав водію свої мобільні телефони і попросив поставити їх на зарядку. Одарченко також сказав, що сам добереться до Верховної Ради і назад.

Із того часу водій не бачив нардепа і не знав, як із ним зв’язатись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепа Дмитрука, якого випустили за-кордон, а потім оголосили підозру, заочно арештували

Повідомляється, що голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відрядження для виїзду Одарченка за кордон не оформляв.

Прокурорка Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у зв’язку з втечею депутата внесла клопотання про стягнення застави. Також є клопотання про зміну запобіжного заходу з застави на варту.

Суддя ВАКС Віктор Ногачевський задовольнив клопотання прокурора САП і стягнув у дохід держави 15 млн грн застави, внесеної за Одарченка.

Суддя також змінив запобіжний захід нардепу з застави на взяття під варту.

18 вересня Одарченко не прийшов на засідання ВАКС, де його судять за обвинуваченням у корупції. Тоді прокурорка заявила, що є оперативна інформація, що нардеп перебуває за кордоном. Одарченка оголосили у розшук.

Андрій Одарченко у 2019 році обирався до Верховної Ради по округу в Харкові від партії “Слуга народу”. Член Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики. У листопаді минулого року його виключили з партії “Слуга народу”.