На Покровському напрямку ЗСУ відбили всі атаки росіян – Генштаб

Головна Сторінка » На Покровському напрямку ЗСУ відбили всі атаки росіян – Генштаб

У понеділок, 23 вересня, російські окупаційні війська 89 разів атакували позиції Сил оборони України.

Із початку доби на Покровському напрямку українські воїни відбили усі 18 спроб ворожих атак. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

“На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили 18 спроб атакувати наших захисників у районах Воздвиженки, Гродівки, Орлівки та Маринівки. Сили оборони стримують ворожий натиск, всі атаки противника відбито”, – сказали у Генштабі.

На Курахівському напрямку відбулося 12 боєзіткнень, російські окупанти намагались просунутися у районах Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки і Катеринівки. Тривають чотири бої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб озвучив офіційну інформацію про удари по російських складах

Російські терористи обстріляли з артилерії прикордонні райони Сумської і Чернігівської областей, завдали авіаударів керованими авіабомбами по населених пунктах Бунякіне, Річки, Волфине, Гірки, Свобода, Бруски, Нова Слобода, Будівельне, Бондарівка.

На Харківському напрямку ворог один раз штурмував позиції наших підрозділів у районі Липців.

Чотири рази росіяни атакували наші позиції на Куп’янському напрямку. Українські захисники відбивали ворожі штурми поблизу Глушківки і Стельмахівки.

На Лиманському напрямку окупанти атакували у районах населених пунктів Чернещина, Дружелюбівка, Невське, Макіївка, Діброва, Торське. З початку доби на цьому напрямку українські воїни відбили шість ворожих атак, тривають шість боїв.

Поблизу Федорівки на Сіверському напрямку наші оборонці відбили одну атаку окупантів.

На Краматорському напрямку ворог зі штурмовою авіацією здійснив чотири атаки позицій Сил оборони поблизу Калинівки, Кліщіївки, Білої Гори і Предтечиного. Поблизу Предтечиного триває боєзіткнення.

На Торецькому напрямку, активно застосовуючи штурмову та бомбардувальну авіацію, ворог здійснив 13 атак. Росіяни завдали ударів КАБами по населених пунктах Щербинівка, Віролюбівка і Костянтинівка, атакували поблизу Дачного, Торецька і Неліпівки.

“Наші захисники дають гідну відсіч, п’ять атак зупинено, ще сім боєзіткнень тривають”, – пише Генштаб.

На Времівському напрямку окупанти чотири рази йшли у наступ на позиції українських військ поблизу Вугледара і Павлівки, біля якої триває бій.

На Оріхівському напрямку ворог атакував біля Новоандріївки, штурм успішно відбито, ситуація контрольована.

На Придніпровському напрямку відбито дві ворожі атаки.

Минулої доби відбулося 162 бойових зіткнення. На Покровському напрямку Сили оборони України відбили 35 атак російських окупантів.

Десантно-штурмові війська Збройних сил України повідомили, що прорвали одну з ділянок російського кордону. Це друга успішна операція прориву кордону РФ з початку бойових дій на території Курської області.

За 942 дні втрати російських окупаційних військ становили 643 750 осіб, 17 252 броньовані машини, 8784 танки, 369 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів/катерів, підводний човен.