Російський ударний дрон пролетів поряд із Хмельницькою АЕС

Головна Сторінка » Російський ударний дрон пролетів поряд із Хмельницькою АЕС

Вночі 22 вересня було зафіксовано ще один проліт російського ударного безпілотного апарату поруч з промисловим майданчиком Хмельницької атомної електростанції.

Про це повідомив Енергоатом.

“Траєкторія польоту вказує на те, що Росія ймовірно намагалася зімітувати атаку безпосередньо на АЕС шляхом різкого відхилення від початкової траєкторії в бік станції, наближення до майданчика, а потім розвороту та повернення на вихідну траєкторію”, – повідомляють.

“Це не перший випадок, коли Росія наражає на небезпеку українські атомні об’єкти, свідомо створюючи загрозу безпеці АЕС та посилюючи енергетичний терор”, – заявило Укренерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Покровському напрямку ЗСУ відбили всі атаки росіян – Генштаб

Енергоатом повідомив, що надає інформацію про кожен такий факт відповідним установам для направлення Міністерством закордонних справ України нот до Міжнародного агентства з атомної енергії та інформування українських і міжнародних організацій.

“Росіяни підвищують ставку, систематично створюючи напругу на атомних об’єктах. Цей терор має зупинитись, адже наслідки можуть бути фатальними”, – заявив керівник Енергоатому Петро Котін.

Минулого тижня міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що Кремль готує удари по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими. Закликав усі міжнародні організації і держави, які поважають Статут ООН, запобігти сценарію країни-терориста РФ.