Telegram буде “зливати” особисті дані порушників

Головна Сторінка » Telegram буде “зливати” особисті дані порушників

Telegram розкриватиме IP-адреси та номери телефонів людей, які порушують правила месенджера та займаються нелегальною діяльністю.

Функцією пошуку зловживають люди, які продають нелегальні товари, повідомив Павел Дуров в Telegram.

“У застосунку Telegram є більш потужним, ніж в інших програмах обміну повідомленнями, адже він дозволяє користувачам знаходити публічні канали та ботів. Однак деякі користувачі зловживають цією функцією.Саме тому останні тижні спеціальна команда за допомогою штучного інтелекту зробила пошук Telegram безпечнішим”, – зазначив Дуров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після затримання засновника Telegram російська розвідка зазнала провалу

Для того, щоб утримати зловмисників від зловживання функцією пошук Telegram, було оновлено Умови використання та Політику конфіденційності. Весь проблемний контент, який ми виявили в пошуку, більше не доступний, додав він.

“Ми чітко дали зрозуміти, що IP-адреси та номери телефонів тих, хто порушує наші правила, можуть бути розкриті відповідним органам влади у відповідь на законні запити”, – наголосив Дуров.

Такі заходи повинні відлякати злочинці, адже пошук в Telegram призначений для пошуку друзів і новин, а не для просування нелегальних товарів.

Після арешту засновника Telegram Павла Дурова у Франції месенджер дозволив користувачам скаржитися модераторам на контент у приватних чатах.

Раніше на сторінці FAQ месенджера зазначалося, що приватні чати захищені від запитів на модерацію.