Порушили санкції: компанію оштрафували майже на мільйон гривень

Головна Сторінка » Порушили санкції: компанію оштрафували майже на мільйон гривень

У Великій Британії оштрафували компанію Integral Concierge Services (ICSL) за невиконання санкцій, накладених на Росію, у відповідь на її незаконне вторгнення в Україну. Цим у країні займається спеціально створений офіс впровадження фінансових санкцій (OFSI).

“Грошовий штраф стосується послуги з управління майном, яку ICSL надавала визначеній особі, що підпадає під заморожування активів. У період з 2022 по 2023 рік ICSL здійснила або отримала 26 платежів у звʼязку з послугами, які вона надавала визначеній особі, незважаючи на те, що знала або мала обґрунтовані підстави підозрювати, що вони порушують фінансові санкції у Великій Британії”, йдеться у повідомленні Міністерство фінансів Великої Британії.

Компанія має сплатити 15 000 фунтів стерлінгів (815 тисяч гривень).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай допомагає Росії виробляти зброю для війни проти України

“Ми твердо налаштовані на забезпечення дотримання режиму фінансових санкцій у Великобританії. Ми пообіцяли, що цей уряд буде діяти, і ми повідомляємо тих, хто причетний до порушень, про це. Нехай це буде суворим попередженням для тих, хто не виконує вимоги”, сказав міністр Стівен Дауті.

Уряд Великої Британії запровадив нові санкції проти п’яти суден і двох компаній, пов’язаних із транспортуванням російського скрапленого газу. Повідомляється, що СПГ відіграє ключову роль у російській економіці та є важливим джерелом доходів для РФ.