Що і як можна сіяти восени: поради городникам

Головна Сторінка » Що і як можна сіяти восени: поради городникам

Посів овочів та зелені на зиму має багато переваг. Насамперед, при осінній сівбі можна отримати вітаміни вже навесні.

Це також допомагає уникнути весняних примх погоди. Адже сходи овочів і зелені, посіяних на зиму, вже мало реагують на погодні умови, пише Gazeta.ua.

Зазвичай на зиму сіють буряк, салат, кріп, моркву, петрушку, пастернак. А також редис, щавель, крес-салат, гірчицю салатну, фенхель, цибулю-чорнушку, цибулю на ріпку та селеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пролежать до весни: як правильно зберігати буряки

При цьому важливо пам’ятати, що насіння має бути сухим. Замочене, набрякле або проросле насіння восени висівати не варто.

Для підзимової сівби потрібно правильно обрати ділянку. Вона має бути з легким родючим ґрунтом та добре прогріватися. Грядку готують заздалегідь, щоб земля на час сівби встигла осісти.

Якщо посіяти овочі та зелень занадто рано, насіння може швидко прорости і загинути з настанням морозів. Тому сіяти потрібно перед настанням стійких заморозків за температури повітря 2 -3 градуси.

Висівати слід приблизно на чверть більше насіння, ніж навесні. Сіють його у борозенки, поглиблюючи насіння. Після цього посіви потрібно присипати торфом, землею, а потім і сухою травою. Взимку можна нагорнути на грядку снігу.

Після збору урожаю, ґрунт варто наповнити поживними речовинами. Протягом зимового періоду вони захищають город від промерзання землі і шкідників, а також сприятливо впливають на урожайність у наступному році.

Рослини-сидерати також запобігають розмиванню землі дощами, перешкоджають розростанню бур’янів, збільшують родючість ґрунту.