Нова пошта та “Повернись живим” запустили збір 300 млн грн на посилення ППО

Головна Сторінка » Нова пошта та “Повернись живим” запустили збір 300 млн грн на посилення ППО

Протиповітряна оборона України – одна з головних цілей ворога. Російські ракети та дрони постійно намагаються знищити системи та командні пункти, які захищають наші міста та критичну інфраструктуру, прикривають фронт. Під загрозою військові, зенітно-ракетні комплекси та інша техніка.

Захищеність цих систем – спокій для кожного з нас. Тому Фонд “Повернись живим” і Нова пошта запускають збір “РЕБнемо так РЕБнемо. Зіб’ємо ворога з пантелику” – проєкт із посилення ППО.

У результаті реалізації проєкту “Повернись живим” проведе навчання військових, а також забезпечить ПвК “Схід” та ПвК “Південь” двома стінами захисту: системами радіоелектронної боротьби (РЕБ), радіоелектронної розвідки (РЕР), зенітними FPV-дронами, засобами захищеного зв’язку, транспортом. Це допоможе “збивати з пантелику” ворожі розвідувальні безпілотники, а також забезпечить бійцям ППО мобільність і надійний зв’язок під час роботи.

Надзвичайно важлива складова проєкту – навчання людей і обмін досвідом між підрозділами. Мобільні групи РЕБ/РЕР створені “з нуля” і пройдуть спеціальний курс, розроблений Фондом “Повернись живим”. Ці групи захищатимуть тих, хто захищає нас. До прикладу, вони виявлятимуть і подавлятимуть ворожі БпЛА, супроводжуючи дивізіони Patriot.

“За ворожими розвідувальними безпілотниками слідують ворожі ракети, тож цей проєкт буквально про захист Протиповітряної оборони, і, як наслідок, – захист всіх нас. У рамках ініціативи забезпечимо найперше створені у Повітряних силах групи прикриття, які збиватимуть ворога з пантелику за допомогою РЕБ та РЕР, а також боротимуться з російськими БпЛА застосовуючи зенітні FPV-дрони – нове, ефективне і значно дешевше за ракети ЗРК рішення”, – коментує заступник директора “Повернись живим” Олег Карпенко.

За зібрані кошти придбають:

Модернізовані FPV-дрони та комплектуючі для знищення ворожих розвідувальних БпЛА типу Supercam, ZALA, Орлан-10. Це дешевше й ефективніше рішення, ніж використання зенітно-ракетних комплексів.
Транспорт для підвищення мобільності підрозділів Повітряних сил, а також фахівців РЕБ та РЕР.
Засоби захищеного зв’язку: мобільні командні пункти та рюкзаки мобільних вогневих груп, які забезпечать автономну роботу.
Засоби РЕБ/РЕР, які, з одного боку, перехоплюють та аналізують сигнали противника, а з іншого дезорієнтують ворога і приглушують його супутниковий та мобільний зв’язок.

100% рішень проєкту – це або повністю українська розробка, або поєднання нашого воєнного досвіду та західних обладнання / техніки.

Як долучитися?

Підтримати “РЕБнемо так РЕБнемо. Зіб’ємо ворога з пантелику” можна через застосунок Нової пошти, донатом на “банку” або за реквізитами на сторінці проєкту . Нова пошта плюсуватиме всі донати: якщо ви пожертвували 100 грн – ще 100 грн додасть Нова пошта. Пожертвували 20 000 грн, 200 000 грн або навіть мільйон – стільки ж перерахує Нова пошта.

Це вже другий спільний проєкт Нової пошти та Фонду компетентної допомоги армії “Повернись живим” із посилення захисту повітряного простору України. Торік, у межах збору “Запакуй небо – прокачай ППО”, разом із українцями партнери зібрали 330 млн грн для посилення ПвК “Центр”.

Долучайтесь до благодійного проєкту Нової пошти та Фонду “Повернись живим”. РЕБнемо так РЕБнемо!