Peugeot випустила повністю електричний позашляховик e-408

Головна Сторінка » Peugeot випустила повністю електричний позашляховик e-408

Французький автобренд Peugeot оновив свій популярний фастбек 408 до повністю електричної версії.

Кросовер-позашляховик Peugeot e-408 вразив своїми характеристиками, повідомляє Top Gear.

Електромобіль оснащений акумулятором ємністю 61 кВт·год, що живить електродвигун потужністю 213 к. с. При цьому батарея новинки є більш ємною, ніж у 308, тому що довша колісна база 2,79 м дозволила розмістити більше осередків акумулятора NMC у підлозі, пише Top Gear.

Запас ходу новинки складає 435 км і вона може запропонувати три режими водіння для різних ситуацій. Normal пропонує 193 к. с., економний Eco знижує потужність до 173 к. с., а Sport доводить її до 213 к. с. Максимальна потужність зарядки складає 120 кВт, що означає, що автомобіль можна зарядити від 20 до 80 відсотків за півгодини.

Дивлячись на дизайн, можна помітити, що новинка отримала “котячу” зовнішність, яку раніше можна було побачити в гібридних версіях Peugeot 408.

“Спереду гладкі грати радіатора, оточені химерними фарами, схожими на ікла. Позаду Peugeot прикрашають задні частини у формі “котячих вух” та задні ліхтарі, схожі на пазурі”, – зазначили Top Gear.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У вересні спав попит на автівки. Лідери продажів не змінилися

Наразі доступні два варіанти авто: Allure і GT.

Усередині авто має підігрів кермового колеса та сидінь, який входить до стандартної комплектації. Інформаційно-розважальний комплекс i-Cockpit оснащений 10-дюймовим центральним дисплеєм високої чіткості з сенсорними кнопками швидкого доступу, які можна налаштовувати. На додаток до навігації TomTom та віддалених оновлень Peugeot також забезпечив e-408 функціоналом ChatGPT. Штучний інтелект відгукується на пароль “Ok Peugeot”.

Хоча оздоблення GT не пропонує жодної різниці щодо передньої потужності, передні та задні вікна та ламіновані бічні вікна – з метою амортизації та безпеки – стають ще товстішими. Також є привабливіші фари та двері багажника з електроприводом, а Apple Carplay і Android Auto – доступні в стандартній комплектації – у поєднанні з шикарною звуковою системою та оновленим пакетом допомоги водієві.

Ціни у Великобританії ще не підтверджені, але вони починаються приблизно від 43 900 за стандартну модель і 45 900 за версію GT у Франції.

Відомо, що поставки e-408 почнуться з нового року.

Офіційно представлено довгоочікуваний бюджетний кросовер Skoda Elroq 2025 модельного року, який стане символом майбутнього компанії.

Ця електрична модель замінить Skoda Karoq і була показана у всіх деталях. Презентація автомобіля відбулася на каналі Autogefühl.