Новий смертельний тренд набирає популярності серед дітей

Головна Сторінка » Новий смертельний тренд набирає популярності серед дітей

У соцмережах набирає популярності новий смертельний тренд.

Діти на камеру вдихають пари побутових токсичних речовин, що є дуже небезпечним для їх здоров’я та може загрожувати життю, повідомив Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все більше дітей середнього та старшого шкільного віку виявляють симптоми інтернет-залежності: дослідження ВООЗ

Він звернувся до Національної поліції з проханням відреагувати на ситуацію та вжити відповідних заходів, щоб запобігти поширенню смертельного флешмобу.

“Водночас закликаю батьків бути пильними до небезпек, що чатують на дітей в інтернет-мережі, і свідомо ставитися до кіберзагроз. Адже чим більше діти знають про можливі ризики, тим більш захищеними вони будуть, зокрема від маніпуляцій, кібербулінгу та небезпечних онлайн-трендів”, – наголосив Лубінець.

Субкультура квадроберів, коли діти переодягаються у тварин та імітують їхню поведінку, є можливістю для дітей зняти стрес і перезавантажитись. Отже, не є небезпечною.

Батькам варто підтримувати підлітків у тому, що вони обирають, написала радниця-уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук.