Повідомили кількість військових, які поїхали за кордон і не повернулись

Головна Сторінка » Повідомили кількість військових, які поїхали за кордон і не повернулись

Від початку повномасштабного вторгнення Росії 46 українських військових виїхали за кордон на відпочинок та не повернулися назад.

Таких військовослужбовців обліковано, як таких, що самовільно залишили військові частини (пішли у СЗЧ), йдеться у відповіді Міністерства оборони на запит видання “Слідство.Інфо”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Популізм і дебілізм” – Жорін розкритикував законопроєкт про дезертирство і СЗЧ в армії

“У період з 24.02.2022 до 30.09.2024 обліковано 46 випадків, коли військовослужбовці не поверталися назад в Україну після відпочинку за кордоном”, – пишеться у відповіді на запит.

Перетин кордону військовослужбовцями може відбуватися на загальних підставах. Їхній пропуск забезпечують уповноважені посадові особи. Військові не мають обмеження по часу відпустки. А для виїзду їм необхідно надати лише дозвіл командира військової частини про виїзд до іншої країни, розповіли у Головному управлінні Військової служби.

21 вересня військовослужбовець Сергій Гнєзділов повідомив у Facebook, що самовільно залишив частину і заявив про відсутність чітких термінів служби. У 56-й ОМПБр, де служить Гнезділов, призначили службове розслідування та заявили, що військовий вчинив дії, які містять ознаки кримінального правопорушення.

Його невдовзі затримали і обрали запобіжний захід у вигляді тримання двох місяців тримання під вартою.