Що найкраще садити до і після капусти: хитрощі, про які знають не всі

Головна Сторінка » Що найкраще садити до і після капусти: хитрощі, про які знають не всі

Хороший врожай капусти залежить від сівозміни, якої необхідно доьримуватись щороку.

Перше важливе правило: капусту не саджають два роки поспіль на одному місці. Друге правило: слід враховувати, що садили на грядці з капустою до і після.

Розповімо, що можна посадити до так після вирощування капусти.

Найкращі попередники капусти

кабачки;

огірки;

бобові;

картопля.

Не висаджуйте капусту після редиски, гарбузів, буряка. Після них вона буде погано рости. Є ризик погано формування головок. Великий та щедрий врожай може не вирости.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна спалити коріння: яким добривом не варто підживлювати озимий часник

Що посадити після капусти

Продовження теми сівозміни передбачає також вибір рослин для грядки також після вирощування капусти. В цьому плані в городників також є чималий вибір. Можна посадити такі культури:

цибулю;

часник;

буряк;

моркву;

картоплю;

помідори;

огірки;

багаторічні трави.

Зверніть також увагу на рослини, як ростуть поруч з капустою. Не треба садити біля неї петрушку та квасолю. А щоб відлякати від капусти шкідників, посадіть поруч квітучі чорнобривці. Також можна посіяти кріп та м’яту.

Восени багато городників висаджують озимий часник й міркують над тим, як краще обрати для нього грядку. Урожай часнику значною мірою залежить від того, де саме його посадити

Щоб правильно обрати місце для цієї культури, слід насамперед враховувати попередників. Наприклад, не можна садити озимий часник на грядку, де до цього вирощували часник. Не рекомендують також його висаджувати після інших коренеплодів: моркви, буряків, картоплі.