Що буде, якщо регулярно займатися скандинавською ходьбою

Головна Сторінка » Що буде, якщо регулярно займатися скандинавською ходьбою

Скандинавська ходьба стрімко завойовує популярність серед любителів активного способу життя та фітнесу.

Цей вид спорту зі спеціальними палицями забезпечує повне навантаження на м’язи та має безліч корисних для здоров’я переваг.

Ця унікальна форма вправ спалює більше калорій і задіює більше м’язів, ніж традиційна ходьба, запевняють у Гарвардській медичній школі, пише Eatingwell.

Скандинавська ходьба виникла у Фінляндії як літнє тренування для лижників. Вона поєднує в собі ходьбу з використанням спеціальних палиць. Вона задіює верхню частину тіла, включно з руками і плечима, що, як свідчать дослідження, може допомогти поліпшити серцево-судинну систему і зміцнити м’язи.

Що треба для скандинавської ходьби

Для занять скандинавською ходьбою вам знадобиться пара палиць, розроблених для забезпечення стійкості та підтримки. Встаньте прямо, тримаючи палиці з боків, потім задійте корпус і відштовхуйтеся палицями під час ходьби. Підтримуйте природний крок і дозвольте палицям допомагати вам іти вперед, зберігаючи при цьому плавність і сталість рухів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який вид ходьби спалює більше калорій: відповідь науковців

Дослідження, опубліковане в Scientific Reports, показало, що в учасників із хворобами серця, які займалися скандинавською ходьбою, покращилося здоров’я серцево-судинної системи порівняно з тими, хто ходив без палиць.

Ці результати показують, що скандинавська ходьба може допомогти знизити ризик серцевих захворювань і поліпшити стан серцево-судинної системи.

Біг може нашкодити здоров’ю, якщо займатися ним без підготовки. Цей вид спорту прийнято вважати одним з найефективніших способів тримати своє тіло в гарній формі, але він підходить не кожному.

Якщо порівнювати біг і ходьбу, то ходьба при мінімальній компресії буде давати максимум користі для ваших суглобів, для між серцевих дисків, для серцево-судинної системи, лімфатичної системи та всім тканинам і органам.