Де найчастіше треба пилососити: п’ять місць, про які забуваємо

Головна Сторінка » Де найчастіше треба пилососити: п’ять місць, про які забуваємо

Навіть найретельніше прибирання може залишити пил та бруд у місцях, про які ми часто забуваємо.

Деякі зони у наших домівках потребують більшої уваги під час прибирання пилососом, адже саме там накопичується найбільше пилу та алергенів. Щоб забезпечити чистоту та здорову атмосферу вдома, варто частіше приділяти увагу цим прихованим куточкам.

Саме пилосос допоможе вам вичистити найнезвичніші місця в оселі, де накопичується чимало бруду, тому що на них майже не звертають уваги під час прибирання, пише Real Simple

Штори та жалюзі

Коли ми миємо вікна, то найбільше уваги звертаємо саме на скло і підвіконня, але про штори чи жалюзі часто забуваємо. Проте тут накопичується чимало пилу, який пізніше розлітається всією кімнатою і навіть може стати причиною алергічних реакцій. Прибрати його швидко й легко можна пилососом з насадкою з м’якої щітки.

Декоративні подушки

Від накопичення бруду та пилу дуже сильно “страждають” і подушки. На них часто потрапляють залишки їжі, сміття і шерсть домашніх улюбленців. Дуже важливо регулярно очищати декоративні подушки пилососом, щоб надовше зберегти їх свіжими.

Матраци

Саме тут накопичується не лише чимало пилу, але й дрібних часточок шкіри, які взагалі не помітні людському оку. Тому пилососити їх фахівці радять щонайменше двічі на рік, а то й частіше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще прибрати віником або руками: сім видів сміття, які зіпсують пилосос

Колекція книжок

Неважливо, наскільки вона у вас велика, це місце в оселі зазвичай припадає пилом, а ви навіть і не помічаєте цього. Найкращими помічниками для його прибирання стануть пилосос і насадка-щітка.

Полиці шаф

Особливо часто потрібно прибирати полиці шаф на кухні, адже тут розсипаються спеції або крупи. На такі “смаколики” збігатимуться шкідники. Щоб захистити інші продукти, регулярно пилососьте полиці.

Пилосос незамінний помічник у кожному домі. Щоб продовжити життя вашого пилососа і забезпечити його ефективну роботу, варто дотримуватися кількох простих порад.

Зокрема, намагайтесь не використовувати пилосос на нерівних поверхнях, які можуть пошкодити його частини. Зберігайте пилосос у сухому місці, щоб уникнути корозії і інших пошкоджень.