Ґаджет майбутнього чи нетлінна класика: Apple Watch проти механічного годинника

Головна Сторінка » Ґаджет майбутнього чи нетлінна класика: Apple Watch проти механічного годинника

Смарт-годинник Apple Watch популярний як ніколи. Щоб зрозуміти, чи вдалося йому поставити “шах і мат” механічним моделям, варто порівняти основні характеристики.

Функціональність

Пристрої механічного типу – з обмеженим функціоналом. Їхнє першочергове завдання – демонструвати час. Просунуті моделі мають додаткові можливості: календар, компас, тахіметр. Смартвотч – на кілька кроків попереду. Вони як мікрокомп’ютер, тому підтримують арсенал функцій:

контроль фізичної активності,
трекінг фаз сну,
вимірювання частоти серцебиття та артеріального тиску,
побудова маршрутів,
безконтактна оплата покупок.

Нові Apple Watch 10 повідомляють про апное уві сні, “знімають” температуру зап’ястя в нічний час, здійснюють ретроспективну оцінку овуляції на основі даних про менструальний цикл.

Зовнішній вигляд

Дизайн Apple Watch універсальний – поєднується з різними стилями одягу. Усі версії схожі між собою:

корпус прямокутний, з вузькою рамкою навколо екрана;

спинка “посипана” датчиками”;

основа – з металу (алюмінію, титану, нержавіючої сталі), фронтальна частина захищена міцним склом;

ремінець знімний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна востаннє перейде на зимовий час: коли переводити стрілки годинника

Палітра кольорів до міри різноманітна. Переважають металеві відтінки: золото рожеве, срібло, натуральний титан.

Механічним годинникам є чим крити. У продажу доступні пристрої з лаконічним та екстравагантним оформленням. На увагу заслуговують скелетони, у яких “начинки” проглядаються з боку циферблату.

Вартість

За ціною є три види Apple Watch. Бюджетні SE – з урізаним набором можливостей, середні – повнофункціональні базові, преміальні – захищені Ultra.

Годинник на “механіці” може коштувати копійки та мільйони. Найдорожчі – з дорогоцінних металів з ексклюзивним оформленням. В окремій категорії колекційні вироби доступні в обмеженому тиражі.

Зв’язок

Простий годинник не можна використовувати для зв’язку. Розумний від Apple підходить для цієї мети ідеально.

Моделі без стільникового модуля залежні – працюють у зв’язці зі смартфоном. Через налаштування Айфона створюється пара, завдяки чому Apple Watch отримують повідомлення, а також можуть приймати дзвінки та повідомлення.

Ґаджети з Cellular самостійні – з власною сімкою та окремим номером. Не потребують “посередництва” смартфона.

Автономність

Годинник Apple оснащують акумулятором, час автономної роботи залежить від енергоємності елемента живлення, споживання компонентів, інтенсивності експлуатації. Найдовше заряд тримає версія ультра – до трьох діб в економному режимі.

Механічні аксесуари не потрібно заряджати. Це зручно та вигідно: не витрачається електроенергія, не доводиться купувати адаптер для заряджання. Єдиний нюанс – необхідність регулярного заводу. Власникам годинника з автопідзаводом морочитися не потрібно.

Висновки

Не можна однозначно відповісти, який годинник краще – механічний або електронний з розумними функціями. Все залежить від цілей експлуатації. Для солідності образу доцільніше носити дорогу “механіку”, а щоб виробити корисні звички – Епплівські Смарт Вотчі зі спортивними режимами та датчиками здоров’я.

Компанія Apple хоче помітно прокачати нові Apple Watch порівняно з попередниками.

Цей апгрейд буде присвячений святкуванню 10-річчя смарт-годинників компанії. Інсайдери назвали три масштабні зміни в ювілейних Apple Watch Х, заради яких власники поточних годинників напевно захочуть оновитися.