Морпіхи ЗСУ помстились окупантам за страчених побратимів

Головна Сторінка » Морпіхи ЗСУ помстились окупантам за страчених побратимів

Українські морпіхи 501-го батальйону морської піхоти контратакували і помстились за своїх побратимів, яких не стало 10 жовтня.

Тоді у крихітному хуторі Зелений Шлях Суджанського району Курської області російські морські піхотинці зі 155-ї окремої морської піхотної бригади захопили групу українських операторів безпілотників, роздягли і наказали їм лягти обличчям до землі, а потім розстріляли, убивши всіх дев’ятьох, пише Forbes.

Що відомо

Українські військові на кількох бронетранспортерах М-113 на чолі з парою танків Т-64 атакували по головній дорозі, яка пролягала повз Зелений Шлях, де і стались трагічні події.

Т-64 випустили дим для прикриття та били своїми 125-міліметровими арматами, уразивши щонайменше одну російську машину. Дрон ЗСУ зафіксував п’ятьох загиблих ворогів.

“501-й батальйон морської піхоти – не єдиний український підрозділ, який збирається помститися за Курщину, куди потужні українські сили вторглися 6 серпня, швидко захопивши виступ площею кілька сотень квадратних кілометрів. Три елітні українські бригади – 82-га та 95-а десантно-штурмові бригади та 47-ма механізована бригада – також контратакували 155-у бригаду морської піхоти”, – зазначає видання.

Минулого тижня у п’ятницю 95-та десантно-штурмова бригада загнала в кут взвод російських морпіхів та знищила їх за допомогою танків, БПЛА, ракет та мін. Було ліквідовано 30 противників.

В виданні додають, що для 501-го батальйону морської піхоти ця помста також є місією спокути, адже вона була частиною українського гарнізону у Криму. Коли ЗСУ, не маючи зброї, покидали окупований півостров, до них приєднались лише 64 морпіхи з цього батальйону, тоді як сотні – залишились.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Мамулечко, буду прориватися”- батьки впізнали тіло розстріляного українського захисника на Курщині

У перші місяці повномасштабного вторгнення РФ відновлений батальйон тримав оборону Маріуполя, однак був розгромлений вдруге. У 2023 році його знову відновили та відправили у бій. У серпні цього року військові 501-го батальйону увійшли до Курщини.

“Російські морські піхотинці, які стратили українських операторів безпілотників, є “сволотами” і “скаженими собаками”, заявили в десантних силах України”, – пише Forbes.

Як додається, для бійців ЗСУ знищення цієї бригади є не лише життєвим імперативом – це особисте.

10 жовтня росіяни розстріляли дронщиків та суміжників в районі населеного пункту Зелений Шлях. Додаткові деталі обставин з’ясовуються.

Спочатку повідомлялося, що українські оператори безпілотників, маючи обмежений запас боєприпасів, були змушені здатися, і російські війська взяли їх у полон. Після чого розстріляли.

Російські командири потурають, заохочують або безпосередньо віддають накази про страту українських військовополонених. Через це збільшилася кількість розстрілів українських бійців по всій лінії фронту.