“Битва за світло” – вийшов трейлер фільму про ППО, ДСНС та енергетиків

Головна Сторінка » “Битва за світло” – вийшов трейлер фільму про ППО, ДСНС та енергетиків

Презентували офіційний трейлер документального фільму “Битва за світло” режисера Василя Київського. У стрічці розповідають про людей, які захищають Україну від енергетичного тероризму Росії – бійців протиповітряної оборони, рятувальників та енергетиків.

У зйомках взяв участь чемпіон світу з боксу Олександр Усик. Премʼєра фільму “Битва за світло” відбудеться 17 листопада, розповіла Gazeta.ua продюсерка проєкту Вікторія Кратінова.

“Ми все одно це пройдемо. Навіть, якщо не буде світла, ми і є світло – українці, які світять на весь світ”, – сказав Олександр Усик.

Серед героїв фільму – командири зенітно-ракетних комплексів, які першими зустрічали ворожу авіацію 24 лютого 2022 року. Також бійці й військові пілоти, які виконують секретні місії.

Окремий розділ фільму присвячений роботі рятувальників. У ньому розповідається історія героя, який під час порятунку людей потрапив під російський удар по гарнізону ДСНС.

Також один з епізодів стрічки розповідає про енергетиків ДТЕК, які під час обстрілу залишались на теплоелектростанції, щоб не допустити ще більш масштабних наслідків. Навколо приміщення, де знаходились енергетики, влучило чотири ракети. Вони до останнього не покидали робоче місце.

“Кожен з героїв “Битви за світло” – це легенда, про яку можна і треба зняти окремий фільм”, – зазначив автор та режисер фільму Василь Київський.

Під час зйомок команда фільму проїхала 20 тис. км та побувала на секретних об’єктах. Продюсеркою стрічки стала Вікторія Кратінова, оператор – Володимир Кратінов. Партнери проєкту – Повітряні сили ЗСУ, ДСНС та ДТЕК.

Український оскарівський комітет обрав стрічку для участі в 97-й кінопремії “Оскар” у 2025 році. У категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм” Україну представить стрічка Філіпа Сотниченка “Ля Палісіада”.