Догляд за теплицею восени: що зробити після збирання урожаю

Головна Сторінка » Догляд за теплицею восени: що зробити після збирання урожаю

Після збирання врожаю в теплиці не варто забувати про її підготовку до наступного сезону.

Правильний догляд за теплицею після збору урожаю допоможе уникнути хвороб, шкідників та забезпечить здоровий ріст рослин у новому сезоні. Дотримуючись кількох простих порад, ви зможете зберегти теплицю в ідеальному стані та підготувати її до нових посівів.

Догляд за теплицею після збирання врожаю

Приберіть рослини, що відплодоносили, бур’яни та інше сміття.

Помийте теплицю господарським чи дьогтьовим милом. Дерев’яний каркас можна побілити сумішшю вапна (2,5 кг вапна на 10 літрів води) і мідного купоросу (100 г). Якщо на металевих частинах з’явилася іржа, її можна видалити за допомогою звичайного столового оцту.

Щоб оздоровити ґрунт, пролийте його Фітоспорином. Під час обробки температура в теплиці не повинна бути надто низькою, тому краще закрити двері та кватирки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли і що садити у листопаді: найсприятливіші дні за місячним календарем

Удобріть землю. На 1 кв. м. потрібно 50 г суперфосфату, 30 г сульфату калію і дозрілий компост. Розкидайте добрива та перекопайте ґрунт. Не завадять і сидерати, посійте бобові, гірчицю чи фацелію.

Щоб теплицю не пошкодив сніг, встановіть підпірки.

Найкраще обробку саду від хвороб та шкідників проводити восени після збирання врожаю. Тоді хімічні препарати уже не впливатимуть на плоди. Про те, чим краще обробляти сад перед зимою, пише Gazeta.ua.

Обрізати дерева й формувати крону можна як навесні, так і восени, і навіть узимку. Але за умови, що температура повітря буде не нижче за +8°C. Щоб було корисно рослині, за обрізання дерев важливо враховувати чимало чинників.