Кількість бойових зіткнень з ворогом продовжує стрімко зростати – оновлені дані Генштабу

Головна Сторінка » Кількість бойових зіткнень з ворогом продовжує стрімко зростати – оновлені дані Генштабу

Станом на 25 жовтня кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 125.

Російські окупанти продовжують застосовувати авіацію, зокрема КАБи, та здійснювати атаки на всіх напрямках сходу та півдня України. Особливо активно ворог атакує на Покровському та Курахівському напрямках, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Загарбники продовжують бити артилерією та авіацією по території Чернігівської та Сумської областей. Від ворожих обстрілів продовжують страждати райони населених пунктів Нововасилівка, Стара Гута, Басівка, Лісківщина, Покровка, Уланове, Бояро-Лежачі та Бобилівка. Авіація противника завдала удару по району населеного пункту Бобилівка, йдеться в повідомленні.

На Харківському напрямку сьогодні відбулося два бойових зіткнення. Українські війська відбивають атаки росіян у районі Вовчанська.

на Куп’янському напрямку двіі штурмові дії загарбників відбиті українськими воїнами поблизу Голубівки. Точиться бій в районі Вишневого.

На Лиманському напрямку ворог атакує в районах Греківки, Тернів та Торського. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується вже 19 боєзіткнень, з яких чотири тривають досі.

На Сіверському напрямку окупанти намагалися просунутися в районах населених пунктів Івано-Дар’ївка та Виїмка, на цей час відбулось три бойових зіткнення.

На Краматорському напрямку тривають бої в районі Часового Яру, де противник намагається просуватись на позиції українських захисників. Авіаудару зазнала Новоєгорівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський відповів Путіну щодо “оточення” ЗСУ в Курській області

На Торецькому напрямку противник за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації атакував позиції ЗСУ, бої тривають в районі Торецька. Авіація противника завдала ударів по Торецьку, Дружбі, Троїцькому та Катеринівці, скинувши п’ять КАБів.

На Покровському напрямку наразі найгарячіше. В районах Селидове, Красний Яр, Крутий Яр, Лисівка та Миролюбівка точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 35 спроб штурму українських позицій.

На Курахівському напрямку триває п’ять боєзіткнень в районах Гостре, Катеринівка та Новодмитрівка. Двадцять ворожих штурмів вже відбито українськими захисниками.

На Времівському напрямку було відбито десять штурмових дій противника в районах Богоявленки та Новоукраїнки, сім ворожих штурмів продовжуються.

На Оріхівському напрямку загарбники активно застосовують авіацію по районх населених пунктів Новоандріївка, Новоданилівка та Мала Токмачка, за сьогодні скинули 13 КАБів.

На Придніпровському напрямку окупанти один раз намагалися витіснити українські підрозділи з займаних позицій, отримали жорстку відсіч.

Генштаб інформує, що на даний час, ворог завдав 18 авіаударів по території Курської області, застосувавши 24 КАБ.

“Сили оборони тримають рубежі та вживають необхідних заходів для недопущення прориву оборони”, – наголосили у Генштабі.

Збройні сили України уразили ЗРК “Бук-М3” та знищили РПН 9С36 ЗРК “Бук-М2” російських окупантів.

“У ніч проти п’ятниці підрозділи Сил безпілотних систем ЗСУ у взаємодії з іншими складовими Сил оборони виконували завдання щодо виявлення та ліквідації засобів протиповітряної оборони російських окупаційних військ. У межах цих завдань українські захисники уразили зенітний ракетний комплекс “Бук-М3” та повністю знищили радіолокаційну станцію підсвічування цілей і наведення ракет (РПН) 9С36 ЗРК “Бук-М2″ ворога”, – сказано в повідомленні.