Вибори у Грузії: Ще дві грузинські опозиційні партії відмовилися визнати результати виборів

Головна Сторінка » Вибори у Грузії: Ще дві грузинські опозиційні партії відмовилися визнати результати виборів

Опозиційні партії “Гахарія – за Грузію” та коаліція “Лело” відмовилися визнавати результати парламентських виборів у Грузії і закликали до “розумних протестів”.

Колишній прем’єр і голова партії “Гахарія – за Грузію” Георгій Гахарія зазначив, що однозначно можна стверджувати, що голова партії Бідзіна Іванішвілі “придушив волю громадян Грузії”, повідомляє “Ехо Кавказу”.

“Вибори та результати, що були опубліковані, не відображають волі грузинського народу. На жаль, це не сталося вчора і не відбулося за один день”, – підкреслив він.

За його словами, в країні мали місце системні залякування виборців, підкуп, маніпуляції з документами, тиск на державних службовців і соціально незахищених громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оброблено понад 99% бюлетенів: у Грузії ЦВК заявляє про перемогу проросійської партії

Гахарія закликав до “розумних форм протесту”, спрямованих на захист вибору грузинів.

Лідер партії “Лело” та коаліції “Сильна Грузія” Мамука Хазарадзе також відмовився визнавати результати виборів, заявивши, що вибори були тотально сфальсифіковані.

“Вони привласнили голоси людей і готують країну для Росії. Це не вийде! Я ніколи не погоджуся з цією фальсифікацією”, – сказав опозиціонер.

Новий уряд Грузії затвердять попри відмову опозиції визнавати результати парламентських виборів. Про це заявив прем’єр-міністр Іраклій Кобахідзе. Він також прокоментував заяви опозиції про “вкрадені вибори”.

За всі ці роки вони жодного разу не змогли прийняти результати виборів, гідно прийняти свою поразку. Вони зазнали поразки вдев’яте”, – сказав прем’єр.

За його словами, “будь-яка спроба оскаржити конституційний устрій неприйнятна”.