СБУ випадково оголосила українського актора ворогом України

Головна Сторінка » СБУ випадково оголосила українського актора ворогом України

Українського актора Валентина Томусяка внесли до чорного списку за зйомки у російському фільмі про війну на Донбасі “Солнцепек”.

Актор заявив, що до картини не має ніякого відношення – у фільмі “Солнцепек” він не знімався, з початку війни не був у Росії та не відвідував окупований Крим, написав у Facebook.

“Дивуюся, що зараз доводиться писати цей пост, і начебто виправдовуватися тим, що я не маю жодного відношення до цього продукту. Більше того, я з початку війни не був ні в Росії, ні на анексованих територіях, ні в Криму. Не розумію, чому моя кар’єра та репутація зараз під загрозою, як і мій емоційний стан. Чекаю, коли влада країни якнайшвидше виправить цю жахливу помилку і принесе мені особисті вибачення”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонити росіянам в’їзд до України: петиція на другу добу назбирала половину необхідних підписів

Інформація про зйомки Валентина у пропагандистському фільмі “Солнцепек” пішла з сайту Кино-Театр.Ру, повідомила у Facebook дружина Томусяка – акторка Катерина Тишкевич.

“Ми тільки завдяки колегам і дізналися, що на сайті кінотеатр Валік помилково перебуває у списку акторів цього проєкту. Звичайно ж, відразу написали адміністрації сайту кінотеатру. І вони, перевіривши ще раз інформацію, Валіка зі списку прибрали”, написала дружина актора.

За поданням СБУ Міністерство культури України внесло 32 актори до переліку осіб, які загрожують безпеці країни через зйомки у фільмі про війну на Донбасі “Солнцепек”.

У фільмі історія подається таким чином, що українська армія нібито нападає на Донбас та розв’язує війну.