Через отруєне повітря школи в Нью-Делі закрили на невизначений час

Головна Сторінка » Через отруєне повітря школи в Нью-Делі закрили на невизначений час

Влада індійської столиці Нью-Делі закрила школи до подальшого повідомлення, і закликала людей працювати з дому, заборонивши в’їзд у місто другорядним вантажівкам через небезпечний рівень забруднення повітря.

Одне з найбільш забруднених міст світу, в якому мешкає близько 20 млн людей, кожну зиму огортає щільний смог. Про це пише Al Jazeera.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індію оповив токсичний смог: країна готується до екстрених заходів

Місцева влада у суботу, 13 листопада, наказала закрити школи на тиждень та заборонила будівельні роботи на чотири дні. Але у постанові у вівторок додала, що всі навчальні заклади мають залишатися закритими до наступних повідомлень.

П’ять вугільних електростанцій довкола Нью-Делі також тимчасово зупинили. “Протитуманні гармати” та зрошувачі працюють у вогнищах найбільшого забруднення.

Експерт із Центру науки та навколишнього середовища в Нью-Делі Ануміта Рой Чоудхурі каже, що надзвичайні заходи, оголошені владою, “не можуть вирішити проблему забруднення повітря” у місті.

“Для цього потрібні цілорічні дії щодо основних джерел забруднення, щоб виробити більш постійні рішення”, – каже вона.

Активістка з охорони навколишнього середовища Бхаврін Кандхарі сказала, що “надзвичайно зла і розчарована” тим, що діти “знов удома” після довгої пандемії коронавірусу.

Нью-Делі – одна з найбільш забруднених столиць світу, щорічно бореться із хронічним зимовим смогом, оскільки падіння температури опускає до землі смертельні забруднювачі від вугільних електростанцій навколо міста, вихлопних газів від машин, пил від будівельних робіт та дим від спалювання сміття на відкритому повітрі. Одним із основних факторів забруднення є дим від фермерів, які спалюють залишки рослин навколо столиці.

Цього тижня рівні PM 2,5 – шкідливих твердих частинок, досить малих, щоб потрапити в кровотік людини при вдиханні в легені, викликаючи хронічні захворювання легень і серця, – були більш як у 30 разів вищими за максимальну межу, рекомендовану ВООЗ.

У звіті журналу Lancet за 2020 рік йдеться, що 2019 року у Делі через забруднення повітря загинуло майже 17,5 тис. осіб. Звіт швейцарської організації IQAir минулого року показав, що 22 із 30 найбільш забруднених міст світу перебувають в Індії.

Тисячі індіанців купалися біля Нью-Делі у отруєній токсичними відходами річці Ямуна. Річка покрита білою токсичною піною, спричиненою викидами з промислових підприємств, що оточують столицю.