Ховався в Криму: спіймали організатора псевдореферендуму на Донеччині

Головна Сторінка » Ховався в Криму: спіймали організатора псевдореферендуму на Донеччині

У Донецькій області затримали одного з організаторів місцевого незаконного “референдуму” 2014 року.

Злочинець закликав громадян зривати державні прапори й голосувати за приєднання регіону до так званої ДНР, повідомляє пресслужба СБУ. Для цього він підбурював людей до масових заворушень під виглядом проведення мітингів і громадських зібрань.

“Протиправну діяльність організував керівник місцевої комерційної структури зі спільниками. Факти їхніх провокаційних дій на території Великоновосілківського району задокументували правоохоронці”, – ідеться в повідомленні.

Згодом злочинець залишив підконтрольну українській владі територію Донеччини й тривалий час переховувався від правосуддя в окупованому Криму. 2017 року слідчі органів безпеки заочно повідомили йому про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України та оголосили в розшук.

Злочинець повернувся на підконтрольну українській владі територію регіону в особистих справах. СБУ підозрюваного затримала. Триває досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні з Росією спіймали учасника захоплення Луганського аеропорту

У Луганській області контррозвідники Служби безпеки України затримали колишнього бойовика так званої ЛНР. Злочинець намагався потрапити на підконтрольну українській владі територію для оформлення пенсії.