Зеленський може увійти в підручники. Але не з другом Портнова – юрист

Головна Сторінка » Зеленський може увійти в підручники. Але не з другом Портнова – юрист

Судова реформа провалиться, якщо нею займатиметься призначений президентом Володимиром Зеленським заступник керівника Офісу Олег Татаров.

Про це сказав голова правління Фундації DEJURE, юрист Михайло Жернаков на Київському безпековому форумі у середу, повідомляє Gazeta.ua.

“Президент на пресконференції у п’ятницю сказав, що судовою реформою в Офісі президента займається Татаров.

Поки в нас реформою, яка дуже важлива й має прямий стосунок до безпеки – бачимо як фактично на зброю перетворив судову корупцію наш ворог – займається обвинувачений в багатомільйонній корупції антимайданівець, який казав, що під час Революції гідності протестувальники стріляли самі собі в потилиці і він же друг і соратник Портнова (заступник голови Адміністрації президента Віктор Януковича. – Gazeta.ua), я не вірю в те, що обіцянка президента довести справу до кінця буде виконана”, – сказав експерт.

“Щось не в’яжеться у цій картині”, – додав Жернаков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одіозний Татаров відгуляв день народження – вітали силовики, “слуги” й заступники Венедіктової

Будь-який президент, який зробить судову реформу, увійде за це в історію, зауважив юрист.

“Увійде в історію тільки за це, можна нічого більше не робити. Зробити судову реформу і забезпечити собі місце в підручниках”, – сказав Жернаков.

“Я не вірю, що це станеться, поки реформою займаються ті самі люди, які довели судову систему до такого стану”, – заявив експерт.

9 листопада президент Зеленський заявив, що Етичну раду, яка добиратиме кандидатів до Вищої ради правосуддя, сформували, а судова реформа розпочалася.

У грудні 2020 року Татарову повідомили про підозру у співучасті щодо передавання хабаря в інтересах екснардепа й голови Укрбуду Максима Микитася. Останнього обвинувачують у розкраданні держкоштів під час спорудження житла для бійців Нацгвардії.

За версією слідства, хабар призначався заступнику директора експертно-криміналістичного центру МВС Костянтинові Дубоносу. Щоб зменшити суму збитків держави у справі з 81 млн грн до 7 млн грн.

Під час Майдану Татарову дав звання “Заслужений юрист України” колишній президент Янукович за поданням тодішнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

У червні петиція за звільнення Татарова назбирала необхідні 25 тис. голосів. Зеленський відмовився звільняти.