Збірна України програла Словаччині в першій стиковій грі молодіжного Євро-2023

Головна Сторінка » Збірна України програла Словаччині в першій стиковій грі молодіжного Євро-2023

Молодіжна збірна України з футболу має хороші шанси на унікальне досягнення. Йдеться про вихід на Олімпіаду-2024 в Парижі.

Перший крок “синьо-жовті” вже зробили, зайнявши у відбірковій групі одне з перших двох місць. Тепер потрібно зробити другий вийти до фінальної частини Євро-2023 через плейоф.

Суперником команди Руслана Ротаня в стикових поєдинках є молодіжна збірна Словаччини. У п’ятницю, 23 вересня, конкуренти зіграли в Жиліні. Перемогу з рахунком 3:2 здобули словаки.

Господарі активніше розпочали гру. Анатолію Трубіну, який кілька днів тому відіграв за національну збірну проти Шотландії, довелося показати свій клас і відбити м’яч на кутовий. А на 10-й хв. українці пропустили. Арсеній Батагов збив візаві в своєму штрафному майданчику. Прямим ударом з пенальті Томаш Суслов Трубіна не переграв, однак саме він опинився першим на добиванні. Вдруге голкіпер уже не врятував.

Українські футболісти відреагували на пропущений гол миттєво. Відразу перейшли в наступ, який успішно завершився на 17-й хв. Георгій Судаков потужно пробив зі штрафного, воротар відбив перед собою, де перебував Богдан В’юнник. Нападник спокійно пробив з кількох метрів повз суперників.

Наша збірна не зупинилася та створила ще кілька моментів до перерви. Голкіпер дістав удар Криськіва, який перед тим посадив на п’яту точку захисника. Було ще декілька ударів до рук воротаря. А Владислав Ванат навіть забив, проте його гол скасували через положення поза грою.

А наприкінці першого тайму вже Трубіну довелося продемонструвати свою майстерність. Особливо небезпечним був удар Суслова в ближній кут. Анатолій перевів на кутовий. І команди пішли на перепочинок за нічийного рахунку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матч збірних України й Словаччини у відборі на Євро-2023 U-21: відеотрансляція гри

Друга половина зустрічі розпочалася з обміну голами. На перших секундах за господарів відзначився Давид Стрелец, проте українці знову зрівняли рахунок на 49-й хв. Артем Бондаренко прострілив точно на вільного Дмитра Криськіва, якому залишалося просто підставити ногу.

На жаль, статус-кво “синьо-жовті” встановили ненадовго. Чи не в наступній атаці словаки забили втретє. Захисники дали пройти Давиду Стрелецу, і той сильним ударом від стійки оформив дубль. Трубін допомогти в цьому епізоді нічим не міг. Другий поєдинок поспіль Анатолій пропустив три голи, хоча був одним із кращих на полі, відзначившись сейвами й сьогодні.

Команда Ротаня володіла ініціативою, однак до реальних моментів не доходило. Можна пригадати хіба що удар Сікана поруч зі стійкою після прострілу з флангу. Водночас Словаччина відповідала гостро й турбувала воротаря. І якщо говорити про шанси на гол, то їх, мабуть, більше було в господарів.

Мінімальна поразка залишає молодіжній збірній України непогані шанси на здобуття путівки до фінальної частини чемпіонату Європи 2023 року. Потрібно лише розібрати цей матч і добре підготуватися до поєдинку-відповіді, щоб уникнути помилок.

Матч-відповідь відбудеться 27 вересня в польському місті Бельсько-Бяла. Початок о 18:30.