У Кремлі триває жорстка боротьба за місце біля Путіна ‒ українська розвідка

Головна Сторінка » У Кремлі триває жорстка боротьба за місце біля Путіна ‒ українська розвідка

Засновник ПВК “Вагнера” Євген Пригожин хоче посилити свої апаратні позиції в оточенні російського президента Володимира Путіна шляхом участі власних найманців у війні проти України.

Нині у всьому цивілізованому світі Пригожин став токсичною особою. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк, повідомляє пресслужба ГУР.

“Через дії ПВК Вагнера в Сирії та Африці, сотні злочинів проти людяності, які здійснили його найманці, ніхто з Заходу не хоче мати справ з Пригожиним. Тому він і сконцентрував свої зусилля на війні, аби разом зі своїми людьми бути на головних позиціях в оточенні Путіна. Це кроки для його виживання посилення позицій, а потім зайняття високих посад”, розповів Черняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для безкарної критики Путіна: у РФ створили новий інфопростір

За його словами, зараз у Кремлі триває жорстка боротьба за владу і за місце біля Путіна. Пригожин намагається показати себе переможцем, а керівництво російського міноборони і генштабу РФ робить відчайдушні спроби підвищити власні рейтинги.

“Він каже, що це успіхи “Вагнера”, але заради незначних тактичних перемог тисячі найманців вже знищені. Їх женуть у наступ по трупах за повної підтримки збройних сил Рф. А тепер Герасимов навряд чи надаватиме йому таку підтримку, бо йому потрібні свої здобутки і перемоги, і він робитиме все, щоб нейтралізувати Пригожина. Це логічні рішення. І якщо десь буде успіх, то це буде успіх Шойгу та Герасимова, а не Пригожина. Але при всіх їхніх потугах досягнути суттєвого успіху новому командуванню російських окупаційних військ вже не вдасться”, наголосив Черняк.

Російський олігарх, засновник ПВК “Вагнера” Євген Пригожин хоче “присвоїти” собі захоплення Соледара. Таким чином він може підірвати довіру росіян до міноборони. Тому в Кремлі вирішили поставити олігарха на місце. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Призначення керівника російського генштабу Валерія Герасимова командувачем окупаційних військ в Україні має стати “останнім дзвоником” для росіян. Москва вже використала у війні проти України бійців приватної військової компанії “Вагнер” та “кадировців”. Тепер їх замінить регулярна армія. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.