Зеленський провів засідання Ставки у новому форматі: які теми підняв

Зеленський провів засідання Ставки у новому форматі: які теми підняв

У неділю, 19 лютого президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки в новому, розширеному форматі.

Доповідали і Головнокомандувач, і командувачі напрямків, і були доповіді безпосередньо з передової. Про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні.

“Ми вирівнюємо ситуацію, робимо все, щоб підготувати наші дії заплановані на перспективу, на найближчу перспективу. Головнокомандувач доповів щодо ситуації загалом на фронті, особливий акцент на мобілізації, конкретній ситуації, тому, як і що здійснюється”, розповів президент.

Зеленський заслухав докладні доповіді на Ставці щодо кожної бойової позиції, кожного найгарячішого напрямку.

“Бахмутський напрямок, ОСУВ “Хортиця” була доповідь командувача генерала Олександра Сирського. Як захищаємо наші позиції, як посилюємо саме цей напрямок і скільки забираємо сил ворога”, повідомив президент.

Розповів український лідер і про Вугледарський напрямок.

“ОТУ “Донецьк” доповідав генерал Юрій Содоль. Ситуація дуже непроста. Боремось. Ламаємо окупанта та завдаємо Росії надзвичайно відчутних втрат. Ще раз і ще раз повторюю: що більше Росія втратить саме там, то швидше зможемо завершити цю війну перемогою України”, наголосив він.

Заслухав президент і доповідь щодо ситуації на півдні. Зокрема, Одеський напрямок доповідав генерал Андрій Гнатов. Ситуація без змін, контролюємо всі можливі перспективи.

“ОСУВ “Таврія” доповідав генерал Олександр Тарнавський щодо конкретних результатів захисту. Дякую всім нашим воїнам, хто береже Запоріжжя і весь цей напрямок!”, продовжив Зеленський.

Також Ставка обговорила Північний напрямок.

“Обовʼязково Північний напрямок, Київ. Була доповідь генерала Сергія Наєва. Генерал доповів, що ситуація повністю під контролем, як і по всьому північному кордону”, сказав президент.

Розповів Зеленський і про формування нових бригад “Гвардії наступу”.

“Доповідь міністра внутрішніх справ по формуванню нових бригад “Гвардії наступу”. Є дуже хороші результати. Це дуже корисний досвід того, як можна і треба мотивувати людей”, зазначив він.

Зеленський додав, що такий формат роботи як на Ставці, так і в інформуванні щодо управління обороною він буде підтримувати.

“Хочу, щоб наші люди знали і розуміли, що і як ми готуємо, що і як ми контролюємо. Звичайно, воєнні питання, деталі дій розвідки це те, у чому всього не розкажеш. Але хочу, щоб саме зараз у наших людей була передбачуваність. І відчуття відчуття, що Україна рухається до своїх цілей”, підкреслив Зеленський.

У неділю, 19 лютого, Україна запровадила санкції проти Московської біржі та російських банкірів.

До списку потрапили члени наглядових рад та заступники керівників російських банківських установ. Загалом у списку санкцій 333 особи. Відповідний указ Володимира Зеленського, яким він увів у дію рішення РНБО, опубліковано на сайті президента.

Обмеження вводяться проти російських банкірів терміном десять років.