Загроза масованого удару: Гуменюк вкотре попередила українців

Головна Сторінка » Загроза масованого удару: Гуменюк вкотре попередила українців

Росія готується до масованого удару по Україні.

Ворог накопичує носії ракет у Чорному морі та веде повітряну розвідку. Про це повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в телемарафоні “Єдині новини” 28 лютого, передає Gazeta.ua.

“Рівень загрози (ракетних ударів. Gazeta.ua) залишається високим, ворог вишукує нову тактику. Це очевидно”, наголосила Гуменюк.

Про підготовку до можливого удару свідчить наявність “Калібрів” у морі та активізація авіації, додала військова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Килимові бомбардування”: чи загрожує Україні “сирійський сценарій” авіанальотів

“Зараз бачимо накопичення корабельного угруповування у Чорному морі, зокрема це 13 одиниць на даному етапі і два підводних ракетоносії з вісьмома “Калібрами” напоготові”, сказала вона.

Гуменюк запевнила, що Сили оборони відстежують активність ворога.

“Ми спостерігаємо ретельно за цим процесом. Бачимо, що вони залишають за собою право вишукувати нашу протиповітряну оборону. Вони використовують дрони як розвідку. Також намагаються використовувати будь-які інші способи, як ті кулі (у повітрі. Gazeta.ua)”, зазначила Гуменюк.

Востаннє Росія масовано атакувала ракетами Україну вранці 10 лютого. Росіяни випустили ракети Х-101, Х-555 та “Калібр”. Запустили їх трьома хвилями зі стратегічної авіації та кораблів у Чорному морі. З понад 100 випущених ракет 61 збили сили ППО.

Зазвичай окупанти між масованими обстрілами витримують паузу до двох тижнів. За цей час накопичують ракети.

Зменшення частоти ракетних ударів по Україні може свідчити про намагання ворога змусити українців розслабитись, казала Наталія Гуменюк.