Як потрапити на протезування за кордоном

Як потрапити на протезування за кордоном

З 2014 року Дмитро Скляренко був на передовій в Україні. Він зарекомендував себе як військовий і вступив до військкомату, як тільки почалося повномасштабне вторгнення.

На початку своєї служби він був призначений до розвідки 17-ї танкової бригади, де він працював на напрямку Барвінкове-Ізюм протягом місяця. Пізніше його роту приєднали до новоствореної 115-ї механізованої бригади і відправили до Сіверськодонецька.

У травні 2022 року він отримав серйозне поранення. Дмитро був збитий з ніг і відчув, що отримав поранення. Він дістав з рюкзака аптечку, щоб надати собі допомогу. Лікарі не давали йому шансів на виживання, але він протягом 35 хвилин тримався, намагаючися вижити.

Дмитро був проінформований про те, що через складність його поранення, протезування мусить бути зроблене за кордоном. Він вирішив скористатися програмою Фонду Future for Ukraine, яка надає можливість протезування та реабілітацію в провідних протезистів США.

Залежно від складності випадку, протезування та реабілітація одного військового за кордоном може коштувати від $30 до $100 тис. Фонд Future for Ukraine забезпечує фінансування військових, які отримали поранення, за рахунок пожертвувань та партнерства.

Кабінет міністрів спростив механізм направлення на лікування за кордон поранених захисників. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль і Міністерство охорони здоров’я.

“Сьогодні приймаємо постанову про спрощення виїзду наших поранених бійців на лікування за кордон. Тепер таке направлення вони зможуть отримати у тому медзакладі, де проходять лікування чи реабілітацію. Без затягування, черг, бюрократії”, сказав прем’єр.