Німецьке ППО їде до України

Німецьке ППО їде до України

Із сайту уряду ФРН стало відомо, що Німеччина передала Україні ще одну систему протиповітряної оборони Iris-T SLM. Ця передача є частиною оновленого списку військової допомоги, який був опублікований на сайті.

Україна також отримала вісім вантажівок Zetros, що додається до загальної кількості, яка вже складає 84. Крім того, Україна отримала дві вантажівки 8х6 з вісьмома розкатними контейнерами. Усю техніку передали безпосередньо виробники.

Iris-T SLM є однією з сучасних систем протиповітряної оборони, яку Україна отримала вже восени минулого року. Заплановано передати ще дві такі системи. Міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що отримання систем протиповітряної оборони є найважливішим пріоритетом для України, оскільки це запорука виживання країни.

За словами речника Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната, отримані раніше системи протиповітряної оборони Patriot від союзників не є раціональним варіантом для захисту від ракет С-300, оскільки вони розраховані на ураження балістичних ракет та прикривання підстанцій, що живлять АЕС в Україні. Однак, якщо існує серйозна загроза, такий варіант може бути використаний.