Байден має чотири принципи щодо війни в Україні – WP

Головна Сторінка » Байден має чотири принципи щодо війни в Україні – WP

Президент Сполучених Штатів Джо Байден користується чотирма принципами щодо допомоги Україні у війні проти російських окупантів.

У Білому домі триває внутрішня дискусія про кожен аспект політики щодо України, повідомив відомий журналіст The Washington Post Девід Ігнатіус в інтерв’ю ТСН.

“Перше. Ми хочемо допомогти Україні дати відсіч незаконному вторгненню Росії, щодо якого Сполучені Штати виступають категорично проти. Ми хочемо дати Україні все, що можемо, щоб допомогти протистояти вторгненню”, сказав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Українці зустрінуть успіх”: радник Байдена про контрнаступ ЗСУ

Президент США у певні моменти може хотіти переговорів між Україною та Росією. Також метою Білого дому є те, щоб не допустити війну між Росією та НАТО.

Другим принципом є бажання НАТО залишатися сильним. Для цього треба бути певним, що РФ не нападе на жодну країну в регіоні.

“І третє – ми не хочемо прямого зіткнення з Росією, ми не хочемо Третьої світової війни. Думаю, що цими трьома принципами керувався президент Байден”, розповів Ігнатіус.

Четвертим принципом Ігнатіус вважає врегулювання війни шляхом переговорів у певний момент.

Сполучені Штати Америки попередили світ про імовірність нової війни. Вашингтон застерігає, що війна за Тайвань може бути руйнівною.

Конфлікт вплине на світову економіку, заявив очільник Пентагону Ллойд Остін.

Міністр оборони США наголосив, що Америка продовжить підтримувати партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні.