Мешканцям Севастополя повністю перекрили водопостачання: закрили школи та садочки

Тимчасово окупований Севастополь в Криму залишився без питної води через рівень її забрудненості, який перевищує норму в 60 разів.

Водопостачання перекрили на мінімум декілька днів. Про це заявила окупаційна влада, а саме призначений Росією губернатор міста Михайло Развожаєв.

“Показники були перевищені майже сотні разів. Подібна природна ситуація була в Севастополі востаннє у 70-х роках”, – повідомив він.

За словами представника окупаційної адміністрації Севастополя, на обробку брудної води йде більше часу, і місцеві жителі вже зіткнулися з відсутністю води.

Так, каже гауляйтер, водопостачання у місті не буде до 9 ранку вівторка, 23 січня. Після цього воду включать на дві години. Далі відключення плануються вже до вечора середи, 24 січня.

При цьому Развожаєв також заявляє, що вода у Севастополі може не дійти до всіх будинків.

Через це адміністрація анексованого міста оголосила 23 та 24 січня вихідними днями через проблеми з водопостачанням, а понеділок у місті скоротили робочий день.

Наразі в тимчасово окупованому Севастополі закрили школи та дитячі садки.

У дошкільних закладах працюють лише чергові групи – для дітей, батьки яких продовжують ходити на роботу.

Перебої з постачанням водопровідної води в Севастополі розпочалися 19 січня. Впродовж ночі у місті та околицях випала третина місячної норми опадів, що призвело до потужної повені.

Ситуацію посилило швидке танення снігів у Кримських горах через різке потепління. Рівень води у річці Чорній піднявся на 70 см, у річці Бельбек 1,5 метри.

У передмісті Севастополя затопило десятки приватних будинків та садових ділянок. У селі Чорноріччя та селищі Цукрова Головка частину жителів довелося евакуювати.

Через різке піднесення рівня ґрунтових вод і сходження селевих потоків підвищилася каламутність води в Чорноріченському водосховищі, яке є основним джерелом водопостачання для півмільйонного Севастополя, показники забруднення виявилися перевищеними у 60 разів. Це призвело до виходу з ладу очисних споруд.