Скільки об’єктів російської нерухомості заарештували в Україні з початку війни – Костін озвучив цифру

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну правоохоронці арештували понад 260 об’єктів нерухомості, які прямо чи опосередковано пов’язані з росіянами.

Серед них – заводи, офіси та портові комплекси. Про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костін на брифінгу 22 січня.

Так, у межах розслідування арештували та передали в АРМА корпоративні права 91 українського суб’єкта господарювання на понад 22 млрд грн. Бенефіціарними власниками цих суб’єктів є громадяни та державні підприємства РФ.

Нацполіція також наклала арешт на російські та білоруські активи на суму майже 6 млрд грн.

Окрім цього, арештовано та передано в АРМА понад 260 об’єктів нерухомості. Йдеться про цілісні майнові комплекси підприємств, заводи, приватні портові комплекси, офісні й житлові приміщення та інше, розповів Костін.

Окрім того, АРМА передали понад 400 одиниць транспортних засобів і спецтехніки, промислове обладнання та продукцію. Загальна вартість арештованого майна становить понад $1,1 млрд.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення правоохоронці розслідують 180 кримінальних справ щодо активів, які прямо чи опосередковано належать російським громадянам.

Світ має рухатися до передачі Україні конфіскованих російських активів, а не до замороженого конфлікту.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з британським колегою Девідом Кемероном брифінгу в Давосі.

Цього місяця агентство Bloomberg повідомило, що адміністрація президента Сполучених Штатів Америки підтримує законопроєкт, який дозволить конфіскувати близько $300 млрд заморожених російських активів і направити ці кошти на відбудову України.