Рекрутинг до ЗСУ: за два місяці на вакансії відгукнулися понад 50 тис. охочих

Рекрутинг до ЗСУ: за два місяці на вакансії відгукнулися понад 50 тис. охочих

За два місяці понад 50 тисяч охочих відгукнулися на розміщені вакансії в рамках проєкту рекрутингу до ЗСУ.

І їх кількість щотижня збільшується. Про це розповів уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець в інтерв’ю АрміяInform, передає Укрінформ.

“Ми бачимо зараз, що ініціатива, яка почалася з середини листопада минулого року щодо співпраці із цими онлайн-платформами (рекрутинговими платформами – Lobby X, OLX, Work.ua та Robota.ua – ред.), дуже активно розвивається. За кількістю військових частин, які долучились, нині це вже більш ніж пів тисячі підрозділів. І це тільки за два останні місяці. І вже більш ніж 50 тисяч відгуків на розміщені вакансії. Щотижня кількість збільшується”, – сказав Бежевець.

Однак, зазначив він, згадані онлайн-платформи виконують фактично функції джоб-бордів, дошки оголошень. Військові частини просто розміщують там вакансії, які в них є.

Міноборони планує створити власну рекрутингову агенцію, оскільки згадані онлайн-платформи – це лише одна складова, яка не покриває всього процесу.

“Нині ми маємо військові підрозділи в Силах оборони, їх кілька тисяч. Вони для себе рекрутують людей. Відповідно ми маємо кілька тисяч, умовно, працедавців, кілька тисяч уповноважених офіцерів, кадрових служб, які з огляду на своє розуміння, досвід, манеру спілкування тощо, власне, підбирають людей. Тож ми маємо потенційно кілька тисяч підходів до цього процесу. Як ти його не регулюєш, як ти вказівками чи директивами не доводиш, все одно це буде, умовно кажучи, кілька тисяч варіацій на тему рекрутингу”, – зазначив представник Міноборони.

Він зауважив, що Міністерство дуже плідно і щільно спілкується з онлайн-платформами, допомагає, максимально розвиває співпрацю, і вже є відгуки. Однак іноді, зазначив Бежевець, люди скаржаться на те, що їм не відповідають.

“Ми розуміємо, що на практиці десь є офіцер-кадровик, який розмістив вакансію. Йому “звалились” дві сотні заявок, наприклад. Він відібрав тих, які йому найбільше за профілем підходять. З тими людьми сконтактував. А для решти – у нього немає часу. Ми розуміємо, що люди різні, очікування різні, бачення різні. Тому цей процес треба систематизувати, правильно організувати і забезпечити цю сервісну функцію. Щоб у людей не виникало обурення або якогось відторгнення нашої ідеї”, – сказав представник Міноборони.

Вакансії у Збройних силах України, які публікуються на сайті robota.ua, тепер розміщуватимуть і на Єдиному порталі вакансій Державного центру зайнятості.

Ці посади також пропонуватимуть безробітним у всіх регіонах України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Йдеться насамперед про небойові спеціальності, які забезпечать повноцінне функціонування та підтримку в тилу.