На дороги Польщі виведуть військову техніку

Головна Сторінка » На дороги Польщі виведуть військову техніку

У Польщі з 12 лютого майже на всіх дорогах з’явиться військова техніка.

Це пов’язано із проведенням військових навчань Steadfast Defender-24 та Dragon-24 у рамках НАТО, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил Польщі.

Мешканців країни просять не публікувати у мережі фото та інформацію щодо військових об’єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО розпочали навчання Steadfast Defender – 24. Найбільші з часів Холодної війни

“Із метою захисту даних закликаємо не публікувати інформацію та фотографії про пересування військ та їх розташування, дати та час проходження військових колон, дані про вильоти та посадки військової авіації. Будь-яка непродумана фотографія важливих військових об’єктів, споруд, техніки може мати негативні наслідки для системи безпеки і оборони. STDE-24 і DR-24 є оборонними навчаннями і не спрямовані проти жодної країни”, − наголосили військові.

Під час руху колон техніки із середини лютого до кінця травня відпрацьовуватимуть, зокрема передислокацію союзницьких сил, координацію транскордонних операцій і співпрацю з країнами перебування військ.

Переміщення транспортних засобів, які братимуть участь у навчаннях, буде скоординований таким чином, щоб якомога менше перешкоджати поточному руху. Колони супроводжуватимуть військова жандармерія і підрозділи регулювання дорожнього руху польської армії у співпраці з поліцією.

Військові навчання Dragon-24 називають найбільшими у Європі за останні 10 років. У них візьмуть участь 15 тисяч військовослужбовців польської армії та 5 тисяч солдатів зі США, Великої Британії, Німеччини, Італії, Іспанії, Туреччини, Словенії й Албанії.