Українці стали більше донатити на ЗСУ – опитування

Головна Сторінка » Українці стали більше донатити на ЗСУ – опитування

Українці почали більше долучатися до волонтерських зборів та регулярно донатити на потреби Збройних сил України.

Це відбувається на фоні стресу та втоми від невизначеної тривалості війни, свідчать результати опитування, яке компанія Gradus Research провела до другої річниці повномасштабної війни.

Кількість українців, які донатять регулярно, збільшилась порівняно з 2022 роком й наразі складає 17%. Незмінною залишилась частина тих, хто долучається до благодійних чи волонтерських зборів час від часу (44%).

Порівняно з травнем 2022 року рівень працевлаштованості серед українців зріс майже вдвічі. Зараз він складає 61%.

Головними емоційми українців при цьому є напруження, розчарування та страх. Вони замінили собою гнів, який превалював на початку повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці частіше відчувають сум і страх, коли думають про державу – опитування

Рівень стресу серед українців залишається високим – 77% у 2022 році та 88% у 2024 році.

Найбільшими страхами українських громадян є невизначеність тривалості війни (63%) та страх за життя близьких (48%). Близько третини опитаних непокояться через можливі фінансові складнощі (36%) та погіршення загальної економічної ситуації (34%).

64% людей зазначили, що їх надихає думка про припинення війни в Україні найближчим часом, 40% – поліпшення матеріального добробуту й 33% – поліпшення політичної ситуації в країні.

72% респондентів погодилися із думкою, що Україна має шукати і дипломатичний шлях завершення війни, повідомив Київський міжнародний інституту соціології, який опублікував результати опитування, проведеного 5-10 лютого.

У травні 2022 року з такою думкою погоджувалися 59% респондентів, розповіли соціологи.