Шольц пообіцяв Україні ще одну систему Patriot

Головна Сторінка » Шольц пообіцяв Україні ще одну систему Patriot

Німеччина найближчим часом передасть Україні вже третю систему ППО Patriot.

Окрім того, українські військові отримають установки IRIS-T, Gepard, ракети та боєприпаси. Про це під час відкриття Конференції з відновлення України у Берліні заявив канцлер ФРН Олаф Шольц.

За його словами, зараз найважливіша потреба України – боєприпаси та зброя, особливо ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як ЗСУ застосовують ракети Storm Shadow i Scalp: у Повітряних силах розповіли

“Тому протягом найближчих тижнів і місяців ми поставимо в Україну третю систему Patriot, установки IRIS-T, Gepard, ракети і боєприпаси”, – зазначив Шольц.

Він наголосив, що з початку повномасштабного вторгнення Німеччина надала Україні військової допомоги на 30 млрд, а також мільярди євро – на гуманітарну допомогу.

При цьому Шольц звернувся до міжнародної спільноти із закликом підтримати німецьку ініціативу щодо збільшення спроможності української протиповітряної оборони.

У Берліні 11 червня розпочалась Конференція з відновлення України – Ukraine Recovery Conference. У ній беруть участь президент Володимир Зеленський та канцлер ФРН Олаф Шольц.

Загалом участь у дводенному форумі візьмуть понад 2 тисячі політиків, дипломатів, представників бізнесу, муніципалітетів, громадянського суспільства з різних країн.