Що допомагає від укусів комарів: корисні поради

Комарі можуть завдати багато незручностей, а свербіж від їхніх укусів часом зводить з розуму.

Однак, існує кілька простих і доступних способів, які допоможуть позбутися цього неприємного відчуття, пише Gazeta.ua.

Можна, зокрема, використати алое вера. Ця рослина охолоджує шкіру після сонячних опіків, а також ефективна у разі свербіння від комариних укусів.

Алое вера також заспокоює шкіру, знімає запалення і сприяє загоєнню подряпин, якщо ви розчесали місце укусу до крові.

Окрім того, допоможе бананова шкірка. Потрібно просто натерти комариний укус внутрішнім боком бананової шкірки. Цукор, що міститься в шкірці, витягує вологу з місця укусу, зменшуючи свербіж.

Якщо вас щойно вкусив комар, охолодіть місце укусу якомога швидше, щоб запобігти свербежу.

Покладіть кілька кубиків льоду у фланелевий або чайний рушник і прикладіть до укусу на двадцять хвилин. Холод допоможе зменшити свербіж і зняти набряк. Якщо укусів багато, можна прийняти холодний душ із льодом.

Сіль – ще один природний засіб, який підсушує укус комара, тому свербіж зникає швидше. Для цього найкраще підходить соляний скраб. Змочіть шкіру в місці укусу, візьміть трохи крупної солі та обережно масажуйте. Залиште сіль на деякий час, а потім змийте теплою водою.

Зубна паста також підсушує прищі та допомагає при укусах комарів. Використовуйте пасту з ментолом або м’ятою. Нанесіть невелику кількість пасти на укус і залиште на деякий час. Місце укусу швидко підсохне і свербіж зникне.

У Демократичній Республіці Конго стрімко поширюється штам вірусу мавпячої віспи.

Про його мутацію мало що відомо. Тому міжнародні організації охорони здоров’я б’ють на сполох.