Чого уникати сьогодні, щоб не хворіли близькі: заборони дня

Головна Сторінка » Чого уникати сьогодні, щоб не хворіли близькі: заборони дня

23 липня згадують святих мучеників Трохима, Теофіла та інших. Вони жили у III столітті та постраждали за свою віру в Христа під час гонінь на християн в Римській імперії. Переслідування християн в цей період було ініційовано імператором Декієм (правив з 249 по 251 рік) та іншими римськими імператорами, які намагалися відновити поклоніння римським богам та стабільність імперії. Святі мученики постраждали в Лікії, що розташована на території сучасної Туреччини.

Відомо, що Трохим і Теофіл були з числа тих, хто відкрито сповідував християнство, незважаючи на загрозу переслідування. Їх заарештували за наказом римського намісника, вони піддалися жорстоким тортурам, але не зреклися своєї віри. Разом з ними постраждали й інші християни, які були арештовані та піддані тортурам. Серед них, за традицією, згадуються Дорімедонт, Сатурнін і Євкарпій. Всі вони були страчені, ставши мучениками за віру.

Прикмети

Ввечері по землі стелиться туман – погода буде спекотною.

На поверхні води з’являється сом – чекайте на грозу.

Навколо мурашника багато мурах – до сонячних днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марії Магдалини: що треба знати жінкам про цей день

Що не можна робити

Хлопцям, у яких немає другої половинки, заборонялося йти до лісу. Вірили, що у водоймах з’являються русалки, які можуть затягнути юнака на дно.

Не можна сумувати і сваритися, інакше на вас і ваших близьких чекають хвороби.

Що можна робити

Щоб все встигнути зробити, селяни вставали до сходу сонця. А ще існувало повір’я, хто цього дня ледарює, той взимку буде голодувати.

Господині пекли пиріг зі свіжих ягід. Якщо з’їсти шматочок, то на вас чекає щастя в коханні.

25 липня українці за новим церковним календарем відзначають Успіння праведної Анни. Торік це свято вшановували 7 серпня.

Свято приурочене матері Діви Марії, праведній Анні, яка здавна вважалася покровителькою жінок, особливо матерів. Цього дня їй моляться, просячи про заступництво, допомогу у вагітності, легких родів та зцілення від безпліддя.