Після атаки на Запоріжжя мер Конотопа попередив містян про небезпеку: що таке удосконалена КАБ

Головна Сторінка » Після атаки на Запоріжжя мер Конотопа попередив містян про небезпеку: що таке удосконалена КАБ

Мер Конотопа і АТОвець Артем Семеніхін закликав містян серйозно ставилися до сигналів повітряної тривоги.

Він пояснив, яку небезпеку несуть авіабомби окупантів з удосконаленим модулем планування і корекції. Саме такою зброєю було вперше атаковане Запоріжжя цієї ночі. І так само може бути атаковано Конотоп. Про це Семеніхін написав у Телеграм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Не здумайте робити цього над містом” – мер Конотопа застеріг охочих збивати Shahed з власної зброї

“Нікого не хочу лякати, тим паче проти ночі. Просто до роздумів і з метою щоби ви серйозно ставилися до сигналів повітряної тривоги. Ми вже добре знаємо, що москалі постійно удосконалюють модулі УМПК (універсальний модуль планування і корекції). Це така штука з легкого металу у вигляді крил, які чіпляють на ФАБ (фугасна авіабомба) і в результаті цієї не складної модернізації утворюється КАБ. Усі вже давно стали помічати, що москалі навчили їх (КАБи) маневрувати під час польоту. Очевидно встановили більш вдосконалену систему корекції і управління”, – написав мер.

Він зазначив, що успіхи росіян на Донбасі – це результат роботи їхньої авіації, яка скидає ті КАБи.

За словами Семеніхіна, КАБи мають бойову масу (ті, що по нас застосовують) від 250 кілограмів і до трьох тон. Для порівняння: вага стандартної міни 120 калібру становить приблизно 16 кілограмів, вага артилерійського снаряда 152 калібру приблизно 46 кілограмів.

Відповідно виходячи з вище наведеного, найменший КАБ 250 – це майже як шість арт. Снарядів 152 калібру.

Семеніхін зауважив, що Конотоп знаходиться приблизно на такій самій відстані як і Запоріжжя від точок звідки можливий пуск цих авіабомб. Тому існує цілком реальна загроза й для міста.

“Відповідно можна сказати, що кацапи не зупиняються над вдосконаленням цієї смертоносної зброї і Курська операція нашого Генштабу – є просто неймовірно потрібною річчю, щоби не дозволити москаликам бити КАБами ще й по нашому місту”, – написав мер.

У ніч на 23 вересня росіяни атакували КАБом Запоріжжя.

Поранення отримали шестеро людей.

По місту було завдано удару керованою авіаційною бомбою ФАБ-250 з універсальним модулем планування та корекції. За останніми даними нові УМПК дозволяють збільшити дальність пуску до 80 км.