Нацбанк вводить обмеження на перекази “з карти на карту” для фізичних осіб

Нацбанк вводить обмеження на перекази “з карти на карту” для фізичних осіб

Ліміт становитиме 150 000 грн на місяць і стосуватиметься лише вихідних переказів на рахунки інших осіб у різних банках. Нововведення діятиме протягом шести місяців. При цьому, перекази за реквізитами IBAN та певні винятки, зазначені у постанові, не підпадатимуть під ці обмеження.

Запровадження таких обмежень є сигналом про посилення контролю над фінансовими потоками з боку Нацбанку. Підґрунтям для цього рішення може бути необхідність стабілізації економічної ситуації на тлі військових та макроекономічних викликів, які стоять перед країною. Обмеження на перекази між картами може стримувати тіньову економіку, сприяти відстеженню фінансових транзакцій і зміцненню нагляду за незаконними схемами.

З іншого боку, це також може створити тимчасові труднощі для людей, які здійснюють перекази на великі суми, зокрема бізнесу та фізичних осіб, що підтримують своїх родичів чи партнерів. Однак, рішення не поширюється на операції за IBAN, що може бути обхідним шляхом для тих, хто потребує більших сум для розрахунків.