Путін кинув усю російську армію на територію України, Курська область йому не важлива – Зеленський

Путін кинув усю російську армію на територію України, Курська область йому не важлива – Зеленський

Курська операція є стратегічним кроком української армії.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський у понеділок під час зустрічі з представниками української громади у Нью-Йорку, повідомив Укрінформ.

“Ми не збираємось там бути й залишатись – вони не окуповані, а ця операція – стратегічні кроки нашої армії. Ми не хочемо бути й виглядати дзеркалом РФ”, – сказав Зеленський.

Є міжнародно визнані кордони, сказав президент України.

“Хоча ми й не поважаємо РФ, але ми повинні поважати міжнародне право. І в жодному разі ми не можемо поводитися так, щоб до нас ставилися однаково”, – сказав Зеленський.

Курська операція – це частина нашої стратегії, передусім посилення українських позицій і “послаблення рейтингу Путіна всередині його держави”, сказав президент України.

Ця операція показує, що “для Путіна не так важливі його суспільство, його громадяни і його землі”, як руйнування всього українського, заявив Зеленський.

“Бо він не кинув усі сили, щоб захищати Курську область”, – сказав Зеленський, додавши, що “у нього (Путіна. – Gazeta.ua) цих сил на території Росії немає достатньо, бо вся його армія на території України”.

Це ще один доказ того, що це не “СВО”, а повномасштабна війна, оскільки вся російська армія перебуває на території України, сказав президент.

Частина суспільства на території РФ, яку сьогодні контролює українська армія бачить, “що їм ніхто не допомагає з Росії. А навпаки, вони (росіяни) бомблять і стріляють”, зазначив Зеленський.

За словами президента, потрібно показувати різницю між діями російської армії та української. На підконтрольних Україні територіях Курщини “ніхто не грабує, мародерства немає”.

Доповнюється.