У Харкові затримали військового – наводив російські ракети на власну бригаду

У Харкові затримали військового – наводив російські ракети на власну бригаду

Служба безпеки України затримала агента РФ у Харкові, який наводив російські ракети на свою бригаду ЗСУ і готувався втекти до РФ.

Ним виявився нещодавно мобілізований 45-річний мешканець міста, якого у серпні цього року дистанційно завербувала російська воєнна розвідка. Про це СБУ повідомила у вівторок.

“За вказівкою окупантів фігурант мав скоригувати повітряний удар по одному з підрозділів своєї бригади ЗСУ”, – розповіла українська спецслужба.

В обмін на це російська спецслужба обіцяла “евакуювати” агента до країни-агресора РФ, де він планував вступити до ворожого війська і воювати проти України.

Для наведення ворожого вогню фігурант позначив локації на гугл-карті і відправив скріншот російському куратору, розповіла СБУ.

Також зрадник провів дорозвідку поблизу бойових позицій української ППО, яку рашисти сподівалися “обійти” під час ракетної атаки.

“За інструкцією воєнної розвідки РФ перед ворожим обстрілом зрадник мав прибути до визначеного місця на передовій, а окупанти – створити для нього “коридор” для переходу лінії фронту. Утім співробітники СБУ спрацювали на випередження і як тільки задокументували злочинні дії агента, то затримали його на етапі підготовки до “евакуації” у Росію”, – повідомила українська спецслужба.

У ході спецоперації СБУ провела комплексні заходи для убезпечення позицій українських військ, що повністю зірвало плани агресора.

Наразі зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому чекає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше СБУ повідомляла про затримання у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував ракетно-бомбові удари по прифронтовому місту і прилеглих територіях.