Повістки надсилатимуть поштою: Кабінет міністрів ухвалив рішення

Повістки надсилатимуть поштою: Кабінет міністрів ухвалив рішення

Кабінет міністрів виділив 71 млн 820 тис. грн на централізований друк 900 тис. повісток до кінця 2024 року.

Про розпорядження уряду повідомила “Українська правда”.

“3 метою зміцнення обороноздатності держави виділити Міністерству оборони 71 820 тис. гривень для проведення централізованого друку повісток про виклик резервіста або військовозобов’язаного до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки”, – сказано у тексті розпорядження.

Також сказано про “направлення зазначених повісток військовозобов’язаним та резервістам засобами поштового зв’язку рекомендованим поштовим відправленням із описом вкладення і повідомленням про вручення”.

Рішення уряд ухвалив на засіданні 24 вересня.

“Згідно з пояснювальною запискою Мінекономіки, планується друкувати 300 тисяч повісток на місяць. Міністерству фінансів доручено виділити кошти з резервного фонду державного бюджету”, – пише УП.

Раніше начальник Управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег Берестовий повідомляв про автоматизацію процесу вручення повісток військовозобов’язаним.

За словами представника Міноборони, Укрпошта доставлятиме повістки адресатам.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов’язаних.

У липні Кабінет міністрів ухвалив постанову щодо зменшення паперового навантаження на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки і централізованого друку повісток.